Background Image

Team

Kinderpraktijk Fie

Dr. Iris Elens

Mijn naam is Iris Elens. Ik studeerde af als arts aan de KU Leuven in 2011, en startte na een tussentijds jaar kindergeneeskunde de opleiding tot kinder- en jeugdpsychiater.

Tussen 2013 en 2018 werkte ik ook aan een doctoraat. Ik onderzocht de effecten van chemotherapie op de werking van de hersenen bij kinderen die behandeld worden voor leukemie. Dit onderzoek bracht mij diepere inzichten bij over de werking van de hersenen, alsook welke invloeden omgevingsfactoren kunnen spelen op de ontwikkeling van het kinderbrein. Ik volg momenteel een postgraduaatsopleiding tot psychodynamisch kinderpsychotherapeut (KU Leuven).

Momenteel ben ik als kinderpsychiater verbonden aan AZ Delta, en werk hier op de volgende afdelingen: ambulante raadplegingen op de campussen Roeselare en Torhout, kindergeneeskunde (liaison) en semi-residentiële hulpverlening (Twoape@ Ieper; semi-residentiële behandeling). Daarnaast heb ik ook een consultfunctie binnen het Therapeutisch Zorgpunt N Roeselare, revalidatiecentrum Spermalie en de kinder- en jeugdwerking van Sint-Idesbald.

Als creatieve duizendpoot schrijf ik boeken voor groot (‘Topolino, 2017’, ‘Over groene en rode sokken, 2018’) en klein (‘Sofies vriendin’, 2016, ‘Prinses Emmaline’, 2016). Ik illustreer ook kinderboeken (‘Davy Duizendpoot ziet het weer zitten’, 2016).
Lees meer >>

Vlieg mee met Fie
Dr. Iris Elens Kinderpraktijk Fie

Annelien Claeys

Mijn naam is Annelien Claeys. Ik studeerde in 2011 af als master in de klinische psychologie aan de universiteit van Gent. Daarna volgde ik een opleiding in de integratieve kinder- en jeugdpsychotherapie (AIHP) en verdiepte ik mij in de experiëntiele en ontwikkelingsgerichte therapie (Universiteit Antwerpen). Momenteel volg ik een 2-jarige permanente vorming rond psychodiagnostiek bij kinderen (KU Leuven) en blijf ik mij ook via studiedagen bijscholen.

Na een stage-ervaring op een ambulante raadpleging kinder- en jeugdpsychiatrie kon ik aan de slag als psychologe binnen het buitengewoon onderwijs waar ik jarenlang ervaring opdeed in het begeleiden van jongeren met een autismespectrumstoornis. Daarnaast kon ik als zelfstandig kinderpsycholoog reeds heel wat ervaring opdoen met psychodiagnostisch onderzoek bij kinderen en jongeren.

Wie afspraken bij mij heeft kan mij rechtstreeks bereiken via e-mail (annelien@paktijkfie.be) of GSM (0472 64 56 08)

Vlieg mee met Fie
Annelien Claeys Kinderpraktijk Fie

Sandy Claeys

Mijn naam is Sandy Claeys. In 2002 studeerde ik af als licentiaat in de psychologie, optie klinische psychologie aan de U Gent. Na deze studies volgde ik een tweejarige opleiding psychodiagnostiek bij kinderen en jongeren, eveneens aan de U Gent (2005-2007). Daarna specialiseerde ik mij in de psychodynamische kinderpsychotherapie aan de KU Leuven (2008-2012).
Ik heb ruime klinische ervaring in het begeleidend en therapeutisch werken met kinderen en jongeren met gedrags- en emotionele problemen, alsook in het begeleiden van ouders en gezinnen. De voorbije 17 jaar was ik werkzaam in verschillende settings. De eerste drie jaren van mijn loopbaan was ik tewerkgesteld in de Bijzondere Jeugdzorg. Sedert 2005 werk in het kinder-en jongerenteam van een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg. Dit combineer ik sinds 2015 met mijn privépraktijk in Oedelem, waar ik tot op heden werkzaam ben.
In het werken met kinderen en jongeren vind ik het belangrijk en boeiend om voorbij de problematiek te kunnen kijken en te zoeken naar de betekenis van de moeilijkheden.
Ik heb een grote affiniteit met hechtingsproblemen en Infant Mental Health.

Wie afspaken bij mij heeft kan mij rechtstreeks bereiken via e-mail (sandy@praktijkfie.be) of GSM (0496 52 68 88)
 

Vlieg mee met Fie
Sandy Claeys Kinderpraktijk Fie
© Copyright 2019 - Kinderpraktijk Fie | Dr. Iris Elens
Privacyverklaring
Top